|
 
k   kk
 
Login Pengguna
h
Kali Pertama Log Masuk
h
Log Masuk
h
Masalah Login
 
k   k
k   k
 
PENGUMUMAN PENTING
 
k Sistem Mytempahan tidak akan dapat dicapai pada 10 OKTOBER 2016 bermula jam 5 petang hingga 2 Januari 2017 kerana kerja-kerja menaiktaraf sistem. Harap maklum.
k Adalah dimaklumkan tempahan secara online hanya sah menggunakan sistem Mytempahan sahaja. Pihak DBKL tidak akan bertanggungjawab di atas segala kerugian atau kesusahan jika wargakota membuat tempahan online menggunakan sistem selain daripada Mytempahan DBKL (https://appsys.dbkl.gov.my/sistem/esukan)
 
k   k

KOMPLEKS SUKAN, PUSAT KOMUNITI DAN STADIUM
Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memainkan peranan untuk menyediakan pelbagai kemudahan sukan bagi menggalakkan penglibatan orang ramai bergiat cergas dalam aktiviti sukan untuk membentuk masyarakat sihat ke arah mencapai matlamat 'Malaysia Cergas'.

DBKL bertanggungjawab menyedia dan mengurus kemudahan sukan awam seperti padang bola sepak, kompleks sukan, stadium, pusat komuniti, kolam renang, dewan serbaguna dan lain-lain.

Terdapat 72 buah kemudahan sukan yang disediakan untuk kemudahan wargakota. Dijangkakan bilangan kemudahan sukan ini akan bertambah dari tahun ke tahun selaras hasrat DBKL untuk menjadikan Kuala Lumpur sebagai pusat sukan bertaraf antarabangsa.
   

KEMUDAHAN SUKAN DBKL

Jenis Kemudahan Sukan
Sediaada
Stadium
4
Velodrom
1
Kompleks Renang
1
Pusat Komuniti
10
Kompleks Sukan
8
Dewan Serbaguna
20
Gelanggang Rakyat
1
Kelab Sukan
1
Padang Bola Sepak
25
Gelanggang Futsal
17
JUMLAH
88
 

Sebarang komen atau cadangan mengenai myTempahan boleh dihantar kepada alamat berikut:-
-esukan@dbkl.gov.my-